Piwo Pils BGH

Pils BGHPils BGH

Tradycyjny pilzner w niemieckim stylu. Skomponowany z polskich odmian chmielu, które oferują zbalansowaną goryczkę oraz kwiatowo-ziołowy akcent. Dopełnia je delikatny, słodowy posmak.

Piwo BGHPiwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGH


  • Alkohol: 5,2% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 11,8°
  • Gorycz: 3/5
  • Chmiele: Marynka, Lubelski, Magnat, Magnum
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - teoretyczny przekrój złoża miedziowego.
    Pobierz medalion
    Piwo Pszeniczne BGH

    Pszeniczne BGHPszeniczne BGH

    Charakterystyczne piwo z przyjemnym bananowym aromatem oraz delikatną nutą goździków. Mieszanka pszenicy i jęczmienia współgra z polskimi odmianami chmielu, dostarczając słodowego muśnięcia i delikatnej goryczki.

    Piwo BGHPiwo Pszeniczne BGHPiwo Pszeniczne BGHPiwo Pszeniczne BGH Multimedalowy browar z KrakowaMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGH


  • Alkohol: 5,5% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 12,4°
  • Gorycz: 1/5
  • Chmiele: Magnum, Magnat, Marynka, Lubelski,
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - linie pola magnetycznego dookoła magnesu sztabkowego.
    Pobierz medalion
    Piwo Red Ale BGH

    Red Ale BGHRed Ale BGH

    Interpretacja tradycyjnego angielskiego czerwonego Ale’a, w którym aromaty i goryczkę otrzymujemy dzięki użyciu kompozycji polskich odmian chmielu. Kolor bursztynowy z delikatnym odcieniem czerwieni. Aromat winogron, cytrusów, z nutą melona miodowego.

    Piwo BGHPiwo Red Ale BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGH


  • Alkohol: 5,7% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 13,5°
  • Gorycz: 3/5
  • Chmiele: Magnum, Iunga, Cascade, Zula
  • Temperatura podania: 8-10°C
  • Tło etykiety - ziarno stali austenitycznej zobrazowane metodą dyfrakcji elektronów wstecznie rozproszonych.
    Pobierz medalion

    Dunkel BGHDunkel BGH

    Ciemny lager w stylu monachijskim o głębokim, ciemnoczekoladowym kolorze. Bogaty, złożony smak z nutą czekolady oraz karmelu. Zrównoważona goryczka i aromaty kwiatowo-ziołowe pochodzą z kompozycji polskich odmian chmielu.

    Piwo BGHPiwo BGH


  • Alkohol: 5,1% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 12,4°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Magnat, Iunga
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - schemat ideowy modułu wzmacniaczy czujników MW.
    Pobierz medalion

    Blonde Ale BGHBlonde Ale BGH

    Piwo górnej fermentacji, w którym przyjemna goryczka subtelnie równoważy słodycz. Złoty kolor, gęsta, biała piana oraz owocowy aromat pochodzący z kompozycji polskich odmian chmielu.

    Piwo Blonde Ale BGHMultimedalowy browar z Krakowa


  • Alkohol: 5,2% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 12,5°
  • Gorycz: 1/5
  • Chmiele: Melon, Mandalina, Magnum, Iunga
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - struktura perlityczna o zawartości 0,85% C.
    Pobierz medalion

    Koźlak Majowy BGHKoźlak majowy BGH

    Charakterny koźlak (bock) w majowej odsłonie z gęstą pianą oraz bursztynową barwą. Dostarcza aromatu karmelowego słodu z ziołową, delikatnie migdałową nutą. Zrównoważony aromat i goryczka pochodzą z kompozycji polskich odmian chmielu.


  • Alkohol: 6,1% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 15,7°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Lubelski, Magnat
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - schematyczna reprezentacja struktury węgla amorficznego.
    Pobierz medalion

    APA BGHAPA BGH

    American Pale Ale wykonany na polskim chmielu, z dodatkiem eksperymentalnej odmiany niemieckiej do chmielenia na zimno. Aromat marakui, winogron, cytrusów, gruszki i truskawki. Barwa złocista. Lekkie, wytrawne i orzeźwiające.

    Piwo BGH


  • Alkohol: 5,2% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 12,4°
  • Gorycz: 3/5
  • Chmiele: Nectar, Książęcy, Citra, Magnum, Marynka
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - wizualizacja metodą LIC przykładowego irracjonalnego pola wektorowego.
    Pobierz medalion

    Marcowe BGHMarcowe BGH

    Tradycyjny Oktoberfestbier o głęboko bursztynowym kolorze. Wykonany na polskim chmielu. W zapachu nuty słodowe, zbożowe, delikatnie chlebowe. Pełne, z czystym profilem, o dominującej słodowości w smaku i wytrawnym finiszu.

    Piwo BGHPiwo Marcowe BGHPiwo Marcowe BGHPiwo Marcowe BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGH


  • Alkohol: 5,5% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 13,6°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Puławski, Eksp. 2.
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - fragment prawidłowości rozkładu liczb pierwszych - spirali Ulama.
    Pobierz medalion
    Baltic Porter Barrel Aged BGH

    Baltic Porter Barrel Aged BGHBaltic Porter Barrel Aged BGH

    Porter Bałtycki skomponowany z polskich odmian chmielu, leżakowany w beczkach po irlandzkiej whiskey. Aromat karmelu, wanilii, gorzkiej czekolady i delikatne nuty calvadosu. Smak kawy przechodzącej w delikatną czekoladę.


  • Alkohol: 7,9% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 18,1°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Magnum, Magnat
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - batymetria Polskiego wybrzeża Bałtyku.
    Pobierz medalion
    Piwo Imperialny Porter Bałtycki BGH

    Imperialny Porter Bałtycki BGHImperialny Porter Bałtycki BGH

    Imperialny Porter Bałtycki o głęboko ciemnym kolorze z delikatną jasnobrązową pianą. W aromacie czekolada oraz palona kawa z delikatnym akcentem suszonej śliwki. Smak zdominowany przez gorzką czekoladę, utrzymujący balans słodyczy i goryczki.

    Piwo BGH Piwo BGH Imperialny porter Bałtycki BGH


  • Alkohol: 9,5% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 22,3°
  • Gorycz: 3/5
  • Chmiel: Magnat
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - fragment zagięcia grawitacyjnego mostu Einsteina-Rosena
    Pobierz medalion
    Imperial Baltic Porter Barrel Aged BGH

    Imperial Baltic Porter Barrel Aged BGHImperial Baltic Porter Barrel Aged BGH

    Imperialny Porter Bałtycki skomponowany z polskich odmian chmielu, leżakowany w beczkach po irlandzkiej whiskey. Nuty ciasteczkowo-biszkoptowe oraz ziarna kakao. Smak czekoladowy z finiszem palonej kawy.

    Piwo BGHPiwo Imperialny Porter Bałtycki B.A. BGHPiwo Imperialny Porter Bałtycki B.A. BGHMultimedalowy browar z Krakowa


  • Alkohol: 9,5% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 22,3°
  • Gorycz: 3/5
  • Chmiel: Magnat
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - przepływ laminarny wobec znaku BGH.
    Pobierz medalion
    Piwo IPA AGH BGH

    IPA AGH BGHIPA AGH

    Pierwsze z nowego cyklu piw intensywnie chmielonych. IPA AGH - piwo górnej fermentacji podwójnie chmielone na zimno z użyciem nowofalowych odmian z USA, Australii i Niemiec. Wyczuwalne nuty cytrusów, mango, marakuji z wyraźną, lecz dobrze ułożoną, niezalegającą goryczką.


  • Alkohol: 6,4% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 15,0°
  • Gorycz: 4/5
  • Chmiele: Amarillo, Galaxy, Herkules
  • Temperatura podania: 8-10°C
  • Grafika etykiety - warzelnia browaru umiejscowiona w przeszkleniu Klubu Studio
    Pobierz medalion
    Piwo Czarna IPA AGH BGH

    Czarna IPA AGH BGHCzarna IPA AGH

    Kolejne piwo w stylu IPA z serii AGH - te same chmiele w innej odsłonie. Palone słody współtworzą z chmielami intensywną goryczkę, jednocześnie równoważąc ją posmakiem czekolady i kawy. W aromacie dominują nuty cytrusów i owoców tropikalnych.

    Czarna IPA AGH BGH


  • Alkohol: 6,7% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 16,0°
  • Gorycz: 5/5
  • Chmiele: Amarillo, Galaxy, Herkules
  • Temperatura podania: 12°C
  • Tło etykiety - grupa spiżowych rzeźb Górnikow przed gmachem głównym AGH
    Pobierz medalion
    Piwo Pszenna IPA AGH BGH

    Pszenna IPA AGH BGHPszenna IPA AGH

    Trzecia, a zarazem ostatnia IPA z limitowanej serii AGH. Naturalna mętność wynika z dużego udziału słodu pszenicznego, który razem z płatkami owsianymi wygładza teksturę piwa czyniąc je niezwykle pijalnym. Te same chmiele, lecz w innych proporcjach balansują pomiędzy aromatami owoców białych, cytrusowych i tropikalnych oraz wyraźną goryczką.


  • Alkohol: 5,8% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 14,0°
  • Gorycz: 4/5
  • Chmiele: Amarillo, Galaxy, Herkules
  • Temperatura podania: 8-10°C
  • Grafika etykiety - linia agory Miasteczka Studenckiego AGH zakończona Klubem Studio
    Pobierz medalion
    Piwo Sativa Ale BGH

    Sativa Ale BGHSativa Ale BGH

    Jasne piwo górnej fermentacji z dodatkiem wyselekcjonowanego, polskiego suszu konopii siewnej (Cannabis sativa L.). Aromaty truskawek, owoców tropikalnych oraz lekkiego, dobrze wpasowującego się siana. W smaku mocno pijalne i delikatnie oleiste z lekką goryczką oraz utrzymującym się owocowym posmakiem.

    Piwo Sativa Ale BGHPiwo Sativa Ale BGH


  • Alkohol: 5,7% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 13,5°
  • Gorycz: 2/5
  • Dodatki: Susz konopny
  • Chmiel: Iunga
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - Pyłki CBD i trichomy w obrazowaniu SEM (x453) szyszki konopii siewnej.

    Pobierz medalion
    Piwo Helles amerykański BGH

    Helles amerykański BGHHelles amerykański BGH

    Piwo uwarzone w kooperatywie z Browamatorem, Krakowską Szkołą Browarniczą, Yakima Chief Hops, Weyermann Specialty Malts oraz Fermentis By Lesaffre, specjanie na XVI Warszawski Festiwal Piwa. Klasyczny w zasypie Helles z twistem amerykańskich chmieli Comet, Loral® oraz Ekuanot®.


  • Alkohol: 5,0% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 11,6°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Yakima Chief Hops®: Comet, Loral®, Ekuanot®
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - Lupulina chmielu w obrazowaniu SEM (x1250)
    Pobierz medalion
    Piwo Stout Owsiany BGH

    Stout owsiany BGHStout owsiany BGH

    Ciemne piwo, górnej fermentacji, które skupia się na paloności ciemnych słodów, pełni słodowej i gładkości płatków owsianych. W aromacie wyczuwalna delikatna kawa i nuty palone, w smaku gładkie, kremowe, z delikatną czekoladą i kawą. Niska goryczka pochodzi bardziej od słodów, niż chmielu, a samo piwo pomimo pełnego ciała i słodyczy, nie przytłacza i zachęca do wypicia kolejnego. Uwarzone specjalnie na Dzień Świętego Patryka 🍀


  • Alkohol: 5,8% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 13,7°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Magnum, Magnat, Iunga
  • Dodatki: Płatki owsiane
  • Temperatura podania: 8-10°C
  • Tło etykiety - Fragment źdźbła owsa w obrazowaniu skaningowego mikroskopu elektronowego (SEM)
    Pobierz medalion