Piwo Pils BGH

patynowy PILS BGH

Tradycyjny, wytrawny pilzner w niemieckim stylu. Skomponowany z polskich odmian chmielu, które oferują zbalansowaną goryczkę oraz kwiatowo-ziołowy akcent. Dopełnia je delikatny, słodowo-chlebowy smak.

Piwo BGHPiwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGH


  • Alkohol: 5,2% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 11,8°
  • Gorycz: 3/5
  • Chmiele: Marynka, Lubelski, Magnat, Magnum
  • Drożdże: Fermentis® SafLager™ W-34/70
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - fragment patyny miedzi w obrazowaniu skaningowego mikroskopu elektronowego (SEM)

    Piwo Pszeniczne BGH

    słomkowe PSZENICZNE BGH

    Charakterystyczne piwo z przyjemnym bananowym aromatem oraz delikatną nutą goździków. Mieszanka pszenicy i jęczmienia współgra z polskimi odmianami chmielu, dostarczając słodowego muśnięcia i delikatnej goryczki. Przez odfermentacyjną owocowość daje wrażenie słodyczy, jest jednak wytrawne i orzeźwiające.

    Piwo BGHPiwo Pszeniczne BGHPiwo Pszeniczne BGHPiwo Pszeniczne BGH Multimedalowy browar z KrakowaMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGH


  • Alkohol: 5,5% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 12,4°
  • Gorycz: 1/5
  • Chmiele: Magnum, Magnat, Marynka, Lubelski
  • Drożdże: Fermentis® SafAle™ WB-06
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - źdźbło słomy w obrazowaniu skaningowego mikroskopu elektronowego (SEM)

    Piwo Red Ale BGH

    rdzawe RED ALE BGH

    Nasze podejście do tradycyjnych angielskich piw typu bitter. Bursztynowo-czerwony kolor i słodycz zawdzięcza złożonej bazie słodowej, a aromaty i goryczkę uzyskano dzięki polskim odmianom chmielu. W piwie tym osiągnięty jest balans pomiędzy słodową słodyczą, chmielową goryczką oraz drożdżową, fermentacyjną owocowością. Wyczuwalna jest cała gama smaków i aromatów: od pieczonego chleba i ciasteczek, przez winogrona, aż po czerwone owoce.

    Piwo BGHPiwo Red Ale BGHMedalowe Piwo BGH


  • Alkohol: 5,7% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 13,5°
  • Gorycz: 3/5
  • Chmiele: Magnum, Zula, Iunga, Cascade PL
  • Temperatura podania: 8-10°C
  • Tło etykiety - fragment rdzy w obrazowaniu skaningowego mikroskopu elektronowego (SEM)

    Ciemny Lager BGH

    Ciemny lager w stylu monachijskim o głębokim, ciemno czekoladowym kolorze. Bogaty, złożony smak z nutą czekolady i karmelu. Zrównoważona goryczka oraz aromaty kwiatowo‑ziołowe dzięki polskim odmianom chmielu.

    Piwo BGH


  • Alkohol: 5,1% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 12,4°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Magnat, Iunga
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - przełom gorzkiej czekolady w obrazu świetlnego mikroskopu stereoskopowego

    kwarcowe BLONDE ALE BGH

    Piwo górnej fermentacji o przyjemnej goryczce balansującej słodycz słodu. Złoty kolor, gęsta biała piana i owocowy aromat dzięki polskim odmianom chmielu.

    Piwo Blonde Ale BGHMultimedalowy browar z Krakowa


  • Alkohol: 5,2% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 12,5°
  • Gorycz: 1/5
  • Chmiele: Citra, Ekuanot, Galaxy, Magnum, Iunga
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - fulguryt powstały ze stopienia piasku kwarcowego po uderzeniu pioruna w obrazowaniu SEM

    majowy KOŹLAK BGH

    Charakterystyczny koźlak (bock) w majowej odsłonie z gęstą pianą i bursztynową barwą. Aromat karmelowego słodu z ziołową, migdałową nutą. Zrównoważony aromat i goryczka dzięki polskim chmielom.


  • Alkohol: 6,1% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 15,7°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Lubelski, Magnat
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - schematyczna reprezentacja struktury węgla amorficznego

    stalowa APA BGH

    American Pale Ale na polskim chmielu, z dodatkiem eksperymentalnej niemieckiej odmiany do chmielenia na zimno. Aromaty marakui, winogron, cytrusów, gruszki i truskawki. Złocista barwa, lekki, wytrawny i orzeźwiający charakter.

    Piwo BGH


  • Alkohol: 5,2% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 12,4°
  • Gorycz: 3/5
  • Chmiele: Nectar, Książęcy, Citra, Magnum, Marynka
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - fragment stali S235 w obrazowaniu skaningowego mikroskopu elektronowego (SEM)

    prawdziwie MIODOWE BGH

    Ciemne piwo z domieszką miodu pszczelego, pochodzącego z niewielkiej pasieki umiejscowionej przy Browarze. Smak i aromat pochodzący z miodu może się różnić w uzależnieniu od czasu zbioru.


  • Alkohol: 5,1% obj.
  • Gorycz: 2/5
  • Dodatki: Miod pszczeli z pasieki przey Klubie Studio
  • Chmiele: Magnat, Lubelski
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - oko Pszczoły w obrazowaniu skaningowego mikroskopu elektronowego (SEM)

    złote MARCOWE BGH

    Tradycyjny Oktoberfestbier o głęboko bursztynowym kolorze. W zapachu nuty słodowe, zbożowe oraz delikatnie chlebowe. Pełne, z czystym profilem – dominują słodowość i wytrawny finisz.

    Piwo BGHPiwo Marcowe BGHPiwo Marcowe BGHPiwo Marcowe BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGHMedalowe Piwo BGH


  • Alkohol: 5,5% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 13,6°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Puławski, Eksp. 2.
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - klastry złota w rozdzielczości atomowej. Mikroskop TEM, pow. x 5 000 000

    pełne JASNE ALE BGH

    Poprostu....pijalne!


  • Alkohol: 5,0% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 12,0°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Marynka, Lubelski, Magnum, Iunga
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - lupulina na szyszce chmielu w obrazowaniu skaningowego mikroskopu elektronowego (SEM)

    Piwo Imperialny Porter Bałtycki BGH

    imperialny PORTER bałtycki BGH

    Imperialny Porter Bałtycki o głęboko ciemnym kolorze z delikatną jasnobrązową pianą. W aromacie czekolada oraz palona kawa z delikatnym akcentem suszonej śliwki. Smak zdominowany przez gorzką czekoladę, utrzymujący balans słodyczy i goryczki.

    Piwo BGH Piwo BGH Imperialny porter Bałtycki BGH


  • Alkohol: 9,5% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 22,3°
  • Gorycz: 3/5
  • Chmiel: Magnat
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - fragment zagięcia grawitacyjnego mostu Einsteina-Rosena

    Piwo IPA AGH BGH

    klasyczna IPA AGH

    Pierwsze z nowego cyklu piw intensywnie chmielonych. IPA AGH - piwo górnej fermentacji podwójnie chmielone na zimno z użyciem nowofalowych odmian z USA, Australii i Niemiec. Wyczuwalne nuty cytrusów, mango, marakuji z wyraźną, lecz dobrze ułożoną, niezalegającą goryczką.


  • Alkohol: 6,4% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 15,0°
  • Gorycz: 4/5
  • Chmiele: Amarillo, Galaxy, Herkules
  • Temperatura podania: 8-10°C
  • Grafika etykiety - warzelnia browaru umiejscowiona w przeszkleniu Klubu Studio

    Piwo Czarna IPA AGH BGH

    czarna IPA AGH

    Kolejne piwo w stylu IPA z serii AGH - te same chmiele w innej odsłonie. Palone słody współtworzą z chmielami intensywną goryczkę, jednocześnie równoważąc ją posmakiem czekolady i kawy. W aromacie dominują nuty cytrusów i owoców tropikalnych.

    Czarna IPA AGH BGH


  • Alkohol: 6,7% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 16,0°
  • Gorycz: 5/5
  • Chmiele: Amarillo, Galaxy, Herkules
  • Temperatura podania: 12°C
  • Tło etykiety - grupa spiżowych rzeźb Górnikow przed gmachem głównym AGH

    Piwo Pszenna IPA AGH BGH

    pszenna IPA AGH

    Trzecia, a zarazem ostatnia IPA z limitowanej serii AGH. Naturalna mętność wynika z dużego udziału słodu pszenicznego, który razem z płatkami owsianymi wygładza teksturę piwa czyniąc je niezwykle pijalnym. Te same chmiele, lecz w innych proporcjach balansują pomiędzy aromatami owoców białych, cytrusowych i tropikalnych oraz wyraźną goryczką.


  • Alkohol: 5,8% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 14,0°
  • Gorycz: 4/5
  • Chmiele: Amarillo, Galaxy, Herkules
  • Temperatura podania: 8-10°C
  • Grafika etykiety - linia agory Miasteczka Studenckiego AGH zakończona Klubem Studio

    Piwo Sativa Ale BGH

    konopna SATIVA ALE BGH

    Jasne piwo górnej fermentacji z suszem konopii siewnej (Cannabis sativa L.). Aromaty truskawek, owoców tropikalnych i lekkiego siana. Delikatna oleistość, lekka goryczka i owocowy posmak.

    Piwo Sativa Ale BGHPiwo Sativa Ale BGH


  • Alkohol: 5,7% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 13,5°
  • Gorycz: 2/5
  • Dodatki: Susz konopny
  • Chmiel: Iunga
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - pyłki CBD i trichomy w obrazowaniu SEM (x453) szyszki konopii siewnej

    Piwo Helles amerykański BGH

    amerykański HELLES BGH

    Piwo uwarzone w kooperatywie z Browamatorem, Krakowską Szkołą Browarniczą, Yakima Chief Hops, Weyermann Specialty Malts oraz Fermentis By Lesaffre, specjanie na XVI Warszawski Festiwal Piwa. Klasyczny w zasypie Helles z twistem amerykańskich chmieli Comet, Loral® oraz Ekuanot®.


  • Alkohol: 5,0% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 11,6°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Yakima Chief Hops®: Comet, Loral®, Ekuanot®
  • Temperatura podania: 6-8°C
  • Tło etykiety - lupulina chmielu w obrazowaniu SEM (x1250)

    Piwo Stout Owsiany BGH

    owsiany STOUT BGH

    Ciemne piwo, górnej fermentacji, które skupia się na paloności ciemnych słodów, pełni słodowej i gładkości płatków owsianych. W aromacie wyczuwalna delikatna kawa i nuty palone, w smaku gładkie, kremowe, z delikatną czekoladą i kawą. Niska goryczka pochodzi bardziej od słodów, niż chmielu, a samo piwo pomimo pełnego ciała i słodyczy, nie przytłacza i zachęca do wypicia kolejnego. Uwarzone specjalnie na Dzień Świętego Patryka 🍀


  • Alkohol: 5,8% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 13,7°
  • Gorycz: 2/5
  • Chmiele: Magnum, Magnat, Iunga
  • Dodatki: Płatki owsiane
  • Temperatura podania: 8-10°C
  • Tło etykiety - fragment źdźbła owsa w obrazowaniu skaningowego mikroskopu elektronowego (SEM)

    mglista IPA BGH

    mglista IPA BGH

    Piwo uwarzone w kooperacji z Fermentis by Lesaffre, specjalnie na Konkurs Piw Rzemieślniczych 2024.


  • Alkohol: 6,0% obj.
  • Ekstrakt brzeczki wybitej: 14,7°
  • Gorycz: 3/5
  • Chmiele: Magnum, Magnat, Iunga
  • Drożdże: Fermentis® SafAle™ K-97
  • Dodatki: Płatki owsiane
  • Temperatura podania: 8-10°C
  • Tło etykiety - drożdże piwowarskie K-97 w obrazowaniu skaningowego mikroskopu elektronowego (SEM)